You are here
Home > Zoram > YMA HI MI MAN THEIHNA THUNEITU PAWL AN NI EM?

YMA HI MI MAN THEIHNA THUNEITU PAWL AN NI EM?

YMA HI MI MAN THEIHNA THUNEITU PAWL AN NI EM?

Bungzung branch YMA chuan an khaw tlawhchhan lui pakhat Thlikva luia dynamo hmanga sangha man lai an man.

vlcsnap-2018-02-11-21h16m47s046

An mi man te hi Khuangleng khaw mi 8 an ni a, Khuangleng khuaa kawhmawh bawl chingte’n Thlikva luia dynamo an hmang lai hi Bungzung Branch YMA te hian vawi thum an man tawh a. Heng hmanraw hman phalloh dynamo leh hmanraw dang hmanga luia ramvak tawh lo tur leh, lèn, lènkhang leh nghakuai hmang chauha sangha man turin Bungzung Branch YMA te chuan an khaw ram luia ramvak thinte an ngen a ni.

vlcsnap-2018-02-11-21h17m05s716

Bungzung Branch YMA te hian Pathianni hmasa khan an khaw rama ui nèna sazuk ùm ramvak mite chu an umzui a. An kah hmain an hnawt hawng a, an zilh nghal bawk a ni.

YMA hian Forest Department tih tur hi pawisa hlawh miah si lo hian kan lo ti ve mai mai a ni lo maw? YMA hian lui dung humhalh theihna dan hi kan kovah a innghat reng em? Humhalh theihna dan kan nei reng em? Lui dunga sangha mantute man theihna dan hi tlawmngai pawl hian kan nei reng em? Thangkura fiamthua-a makpa atana a interview ang lek kha kan ni mai lo maw?

Hmangaiha Hmangaiha Ram leh hnam hmangaihna thinlung put hmasak loh chuan a faih tak theih lovang…. nge i post hi hit tir i tum zawk ni

Malsawmdawngliana Zathang Sailo Kan neilo ang..tlawmngaihna avang zawka hmala mai an ni. Sorkar kuta dah ngawt lahin an veng hneh si lova!!!tin a ram mi hian kan ram anihna angin kan humhalh tur ani lawm ni?? dan ang diak diak chuan a dik kher lovang…

Lalchhuanmawia Tochhawng Mi rukru lai hmu ila, man theihna dan ka nei lo tiin en mai mai ila a ṭha hauh lo vang.

Zahngo Tj Chinzah A thupui khi a trullo hle mai. an nilo tih kan hre vek.. ram leh hnam hmangaih na rilru vang a thahnem ngaihna a ni chawk tih pawh kan hria. over zual deuh an awm thin tih pawh kan hre vek e.

Lalro Zama Khiangte Ram ṭhatna tur chuan Robinhood te pawh an thiam angin an che mai niin ka ngai a.

Humhalh, ven, enkawl kawngah sorkar hi puih a ngai êm bawk a ni

Dinthara Fanai An ni miahlo mahse Kan sawrkar lam a titu tur te kan ngah chhung hian Kan ram hi achhe vek si ange. Thahnem ngaih vang leh ram hmangaihna vang ani. Dan awm reng ken kawh siloh ai chuan dan nilo deuh va thil tha duh vang a Chet angaih chang hi a awm chawk ania.

Ruatsanga Vanchhawng Ngaihdam dilna i rawn post leh mai lo’ng maw….? Inngaihtuah chiang teh 

Familia Fanai LaltansangaGroup Admin NGAIHDAM dilna post tur ka ni lo, ka veina a rei tawh, mahni kuang lo kan nawr nasa bawk e!

Chda Hmar A man tute hian khuangleng lam tih hmingchhiat hi an chak em em ang….ramri lui a ni a bungzung hian an hnaih fe zawk a duty te ah pawh man an awm tawh ṭhin an ti tlat

Lalramhmuaka Fanai Mi dik in hetiang kawng ah hian YMA an dem ngailo… Hei te mai hi ka lo sawi, sawrkar chaklo nei te tan YMA hi kan kulh bing sang a ni.

Lalawmpuia Opa Kei chuan ti hian ka ti mahni khua a ram humhalh lai a nih chuan thu neih na an nei khwp mai,yma in an ti thei lo a nih chuan forest in an ti a ni mai chuchu dan a ni

Biaka Bka An ni a ni ang, an man ngei chu.magistrate/SDO Civil hnenah dan/phalna kan la thlap ṭhin alawm….i ti ho ee

Jr Chhunthang Dan leh dun a chuan mantheihna che u chu an neih ka hrelova…dan ang a rorel tur chuan thiamna leh phal loh nihvang in thiam i chan ka ringlo……

Ruala Ralte Dan siamtute hi a mantheitu chu anni mai a.Anram chhunga Lui sangha humhalhna Dan ansiam a.Chuchu mithenkhatin an bawhchhia a,humhalhna dan siamtu YMA chuan chu dan bawhchhetu chu anlo man ani mai,mantheitu anni.

Gosen J Sawrkar ang chuan man theihna dan chu an neih lo.Mahse,ram/lui a cheng leh khawtlang alo him zawk nan tiin tlawmngai pawl an nihna angin ram/lui a cheng nungcha te an hum halh vang a man an nih.

Jr Chhunthang Thu belh…..Lui kal ruk ruk dai vak ruk ruk khawkhat vengkhat a pa rawntlaktak sawitur hi tamvaklo a sin…..

Familia Fanai LaltansangaGroup Admin A dik lutuk e, like tawp

Ephatha-i Pa Dik chiah. A pawl ang te hian khaptur hi kan zawng nasa lutuk em aw ni. Thil khapna State kan ni ringawt a lawm

El-es A Tre Cool Mi ram ah I Zin ve thin anih chuan keini ai aletin khap an ngah zia chu I hria ang.

Ephatha-i Pa An ngah vak lo

Dingpuia Fanai Hepa leh bawk hi a ni maw….
Post siam ve tawh suh…
I ngaihdan fahrah te te hi i belh ve ah…

Familia Fanai LaltansangaGroup Admin Freedom of Speech hi i lo la hre lo a ni maw? India ram democracy-ah hian miin a duh zawng apiang a sawi thei e aw!

Dingpuia Fanai Hre ve e… Duh duh chu a sawi ngawt theih loh aw….
Article 19(2):
“Nothing in sub clause (a) of clause (1) shall affect the operation of any existing law, or prevent the State from making any law, in so far as such law imposes reasonable restricti…See More

Khaimiechho Beiro Ram humhalh hi kan NGO te ti tur liau2 a ni a sin. YMA hian a ti tur diktak a ti mek a ni. Keini MTP pawhin kan man ve zel.. Ramngaw, Ramsa, Lui ah cheng, kan humhalh ve mek e… Khawvelin a pawimawh mek leh a lah pawimawh zel tur humhalh hi tupawh mawhphurhna a ni….

Chhakchhuak Chhunga YMA zawk beih/dem ai chuan Environment & Forest Department Minister leh Director leh Department a hna thawk tu zawng zawng te hi dem a, beih zawk tur a ni. Anni ho hian an hna leh mawhphurhna hi tlin takin thawk nisela, YMA hian a kuanglo hi a nawr ngai hauh lovang.

Biaka Bka Mahni kuanglo kan nawr” ila ti ta deuh deuh a…..!
I kuang inawr mek anih hi….

Familia Fanai LaltansangaGroup Admin Chiatni leh thatni bakah hi chuan mahni kuang lo ni nawr vak lo ila, democracy ramah hi chuan hma kan sawn rual ber ang.

Biaka Bka haa, YMA Kuang a ni lawm..an ram chhung a ni a, tualchhung inrelbawlna ah hian thuneihna sangtak an nei….
An thu awihlo tu chu YMA dani kan hrem mai lawm…..

Lc Chhangte YMA ho chuan man theihna nei awm tak…. a ram neihtu te an nia…. Police ho hian man theilo awm zawk tur an nia…. Police ho hi chu a ram neitu tak tak an nilo xok… Vai te an la tel zawk a…. 

H Vanlalringa Sr Citizen I thu rawn phawrh chhuah hi ngaihtuah tham fe a ni. Dan mit ațang chuan heng i sawi zawng zawng bakah mi tamtakin an sawi țhin zu leh ruih hlo lo check leh lo man a, kut hial lo thlak chungchangah pawh an tih loh tawp tur a ni. A lehlamah chuan, a mawh…See More

Familia Fanai LaltansangaGroup Admin Ka sawi tum substance i man chiang e, salute

H Vanlalringa Sr Citizen Thanks

Lalfamkima Chhangte man thei dan an nei a, an man ngei chu, thil sual ti chu tu pawh in man theina kan nei

Marina Pachuau Liannghawr Dan in a phalloh titu te chu tupawhin an man thiang ang chu…

Tlanzova Darngawn Sawrkar kutah ringawt he ram hi kan dah chuan a dik thei dawn em ni? Khua leh tui tha chuan a awmna ram ngaw leh nungchate a humhim tur a ni dawn lawm ni? YMA in an humhalh an veng thin hi dan mit atang pawhin a dik lohna a awm thei dawn em ni?

Lalmuanpuia Mizo Man ringawt chu pawl chu sawiloh citizen arrest pawh a awm thei ngei mai a, thuneitu hnen an thlen nghal tur a ni thung in ka hria. An chunga hremna lekkawh emaw rorelsak, pawisa chawi a ngaihdam tih vel hi an tih loh tawp tur a ni

Sangtea Thangluah YMA in an kuang lo an nawr i tih chuan i ngaihdan dan ni sela. Man thei tura sorkar-in thu a pek pawh an nilo reng a. An mahniin dan lo siam ve ngawt pawh a rem chuang lo, YMA court hi court puitling a ni lo a, tumah an hrem ve ngawt thei hek lo.
Mahse, hetia dan bawhchhe tute lo man hi khua leh tui ṭha tih tur chu a ni chiang mai. Thuneitute hnenah an hlan ngei tur a ni bawk ang.

Jos Brown Tlàngte yma chuan engpawh ti rawhse ka thlawp!!! an tih tur an ti mai ani… mizo chuan kan hrethiam vek an tih tur 

Biaka Bka Ka duhtawk e…

El Es Rca YMA in an manlova dan in a lawm man YMA chu dan keng kawhtu te puihbawmtu tangkai ber a ni YMA dana in hrem theihna chu in ensan a ni mai

Jack Khenglawt Nei tehreeeeeng mai.
Kan lui humhalh lai hi rawn khawih chhin la.

Siama Hmar Tka Joute At Chawngthu hei lo chhiar ve ru..

Maroa Mithipi Dan awm hma in sual a awm lova dan awm hnu ah chia sual a awm chutiang deu chuan yma hian mi man theih na dan chu apawng atak in anei hran lova mse yma Branch then khat ten dan an siam thina chu an dan siama chu kan zawm zak lova kan tih lui sak chuan …See More

Marcelus Leo Post mol tak a ni eee

Sante Kawlni Kan ram, kan khua hi kan humhalh lohin tu in nge min humhalh sak ta ang ni?

Lalawmpuia Opa Kan swi leh teh ag kei chu yma in an tih chu sorkar che ang ah ka gai hmiah mai a sin an dan siam palzut tu chu ang tin pawh tise a thiang ka ti mi dan siam keini he tia lo swi vakvak pwh hi a dik ber pwn ka hre lo an thuthu ni mai ka ti kei chuan YMA hi ka thlawp tlat a ni

Lalfamkima Chhangte Yma in an man thei leh thei lo chu Darzo kai an sangha humhalh te saw va bomb chhin ula, in hre mai ang, an man khawp ang che u, sawrkar pawh in a tan hauh lo ang che u

Thranga Duna Ram hmangaihna avanga a chereu lutuk loh nan YMA in tlawmngaiin an humhalha an man ah ngai mai teh.

Dawnga Chawngthu Khawimaw lai tleirawl awm tha duhlo post a maw ka tia. Hmel en ai hian kan lo hniam viau thei dawn a lo nih hi,mihring hi…..

Chhakchhuak Zuitea Pu Famili chu rin aiin YMA hi i tai peih ka ti. Sorkar hi a theih theihna ah chuan NGO leh mipui ten a kan puih hi kan mawh ani ve a sin. Mipuiin kan bat pawh ani ve tho in ka hria.

Lalawmpuia Opa Khwge post tu hi

Lalawmpuia Opa YMA tai na te rwn thwn te chu ah chiar hrimhrim pwn sagha dep tu te hi an thiam lo hrimhrim tih hriat gawih+

Engedy Endy Kan ngaihsan US leh kan lndia ram state then khatah te ngei pawh khuan an state dan leh dun ah te, a bikin nungcha humhalh kawngah te khuan Ram mipuite khuan dan an ngai pawimawh viau thin hlawm in ka hria, an ram dan kalh deuha che tla awm ni a an hri…See More

Lalfamkima Chhangte ka tai lo khi,

Ruala Ralte E&F anawm tawhlo.
EF&CC anti daih tawh.Director pawh an awmlo.PCCF anti daih.

Chhanhima Sailo Bilkhawthlir Ka pu lo boral ta la i kuang zawn tu tur yma member, i thlan lai tu tur yma member, i ina zana menpui tur che yma member. I ram kang se thih huama venpui gur che yma member. Vai lakah tWhsual tawk la aveng tu tur che yma member. Kohhran tih lohvah chua…See More

Rt Boitloong dynamo leh hman raw dang hmanga luidung kan sawisa thin hi chu a rapthlak ani.i report zel teh ang u

Benjamin Benign Ralte Humhalh tur chu a ni tehmeuh mai..

Thildang reng reng ah pawh NGO chet hmasak zet lova Sorkarin chetlak an tum ta lo hi a vanduaithlak…..See More

Jonathan Jona humhalh tih hrerenga tiluitu nge humhalh tu te thiam zawk.YMA DEMTU HIAN A KHAWVEL TAWPNI AH YMA LOCHU MAMAWH A NEI CHUANGLO.LOL

Lalmama Varte Kan eizwn na te hi a in ag ci lo a, buaithlak a nih hi

John Chhangte Up

Lalthankhuma YMA ten an humhalh lohchuan tunge humhalh tur ? Heihi chhan wmphot se

Sangtea Thangluah Hmanlai aṭangin mahni khaw bil te te a dan zam a lek kawh ṭhin kan ni a. He thil hi tun hun thleng kan rilruah a la bet a.
Khawi veng/khua emaw dan siam hi dan puitling a ni hauh lo. Mizo te hi kan la fel tlang em a, khin let tum pawh hi kan awm meuh …See More

Ls Pachuau Danin a phalloh thil titute chu tupawn kan man thiang dawn lawm ni, mahse hrem theihna dan chu kan neilo maithei,a hrem theitute hnenah kan hlan ang,CYMA pawn gas buk tlinglo an man fo hi,a hrem chu a hrem theitu hnenah an hlan mai alawm.

Ls Pachuau Mi thil ru lai hmu ila,man theihna ka neilo,police ho tihtur alawm kan tizel mai dawn a mi?

Valtea Hlawndo A post hi chhiar chiang u la YMA a dodal lam a nihloh hi

Daniel Z Hc I sawi dik man lo fe fe an tam…

Lalchhandama Machhana A ngaihnawm chho viau dawn in ka hria mahni coment te vil tha hlawm bawk ah aw

Seteapamama Ralte Pu familla hi i thu post threnkhat hi a thra thei viau a, mahse YMA hi i counter tlat tunhma atrang tawh khan,, thilsual ti te hi dan in thiam a chantirlo, dan kengkawhtu chu sawrkar a ni a, sawrkar chu mipuite kan ni a, mizo mipuite chu YMA ah kan insuihkhawm a, an tihtur diktak an ti a nih chu..
YMA vul zual zel roh se..

Puia P. Puia A dik in sawi fiah thiam khawp mai

Zeeta June Chinzah Man kherlo hian a report dan chu a awm ngei ang, chuan kut thlak kherlo hian thuneitu te pek dan a awm bawk ang, tute kutthak hnawihnana mahni mihringpui hman hi chu Christian chiahlo ka ti..

Lalthankhuma Dân bawhchia, vwi 3 danah chuan thahmai tur

Lalkunga Kc I thu Post hi mawl hle mai hmel enai hian i lo mawi deuh mai a post tupa

Tete Fanai Ram danpui ni kher , hnam dan, nature law, unwritten ang deuh hi chu hnam tin hian kan nei deuh vek chu a nih hi..

Zual Ngaih Hma Sawrkar a rintlak loh lutuk avangin kan luite pawh nungchate a rem zo ta. YMA Changrel sawiseltu chuan luidung chu sawrkar humhalh tir sela kan lui te hi a bawlhhlawh vek a ni mai kan tih loh turte kan sawi loh turte hi i sawi lovang u. A hrim hrimin luidung nungchate Len hmangin leh Nghakuai leh Lenkhang baka man hi dan phal loh sa a ni dan bawhchhia chu tupawhin kan manin kan chinglet thei a lawm

Zual Ngaih Hma Pehheh deuhin a sawisel a lawm chhiar chiang zawk teh

Zo Din Sanga Hnamte Kan State hotu ber ni ta la chuan… i thil post danah YMA i thlauhthla ngei hmel si a..kan ram leh hnam i chhanhim zo ang maw…

Puii Sailo I post hi a letling zawngin post thra leh la, mi fing i ni mai

Maroa Mithipi Thil sual titu te hi police kut a hlan hi tha kan ti fova mase kan han a kan duh anga an tih leh siloh hian ahlan tu te hi anriru na leh thina misualte tan police te hi him na ni misual mantu an nih mek lai in chuvang chuan hlan hma in han an phu tawk hanpiai hlek hi tha kati pawng sual phei hi chu kanram hian khaihlum hmiah2 se tumah hi tih leh ngam awm lo mai thei sin

Ramdina Hrahsel Sual na neilo chuan deng hlum rawh u. Tih thu kha in enlet nan hmang thin teh.

Vanlal Khawlhringa Thil i tihpalh hunah anla piai hlek che anga ani mai. Mi kutthlak ching mi hi an awm be hrim hrim a….

Zual Ngaih Hma tute nge man theitu pawl chu yma ten ram an humhalh loh chuan tuin nge humhalh ta ang? Kan politician te lahin chakma autonomous council te an siamsak mai mai chuvangin Zoram tana tha tura ke pen lo sawisel veitu hi tu nge maw i nih le? YMA hian hma la lo se kan ram hi kan chhe tawh ngawt ang chu

Kurt Rina Chhan Kawbem Ram tana thil tha sorkar tih tur leh thawh tur chauh a kan dah chuan ram nuam kan siam thei ngailo ang. A hlawkna i tello a nih pawn i tu leh faten an rawn la tel ang. Ka ram tan hian enge thil tha ka hnutchhiah ang aw ti theuh thei zawk ila….

Chhangte Sanghnuna Lumthang Ka pu, in veng YMA hruaitute zingah huat deuh i nei a ni hial lo maw..???

Zual Ngaih Hma Ha ha a nei a ni hial ta ve ang

Emma Wz WAo YMA ho hi dem ngawt chi pawh ni ber lo,an hnathawh dan Khu an enkawlna kawng ah hian,Young Mizo Association anih na ag hian dan bak a Chet a tul chang leh dan in a huam theih loh chang a awm zel hi ka ring ani. Tuna an thil tih pawh khi thil tha tak ani,kan tih ngei² tur nungcha te mahni tawk a humhalh duhna thinlung kan neih loh chuan tunge ti vak Chuang a… Tih ngaihdan te kalo nei ve mai² a…..

Lianvunga Hauhnar Mi tupawhin sawrkar dân a bawhchhiat lai kan hmuh chuan lo man kha duty a ni ve tlat. Mahse hremna lek theitu chu kan ni lo thung.

Entir nan: Kha misual rukru a rawn tlan an tih chuan lo manpui kha kan duty a ni ve tlat. E keini te chu police pawh kan…See More

Rintea Lalrinkima YMA chuan man theihna dan Chiang tak chu kan neilo ani thei,amaherawh chu hma kan lakna chinah chuan atha thei ang ber leh adik thei ang ber hi Ram leh hnam kan humhalhna kawngah chuan kan this tur ani in ka hria.

Lwin Htay YMA HI POLICE EM NI AN NIH.MI MAN THEIHNA ENG DAN HNUAI AH NGE AN NEIH.DEPARTMENT HRANG HRANG THOHTUR HI AN LO THAWK NI LO MO

Chhangte Sanghnuna Lumthang Mi tupawhin misual (criminal case) an man thei a ni zawk lo maw

Lwin Htay I TI ZAHTHLAK E

Valtea Hlawndo Dan lekkawhtute nilo sawrkar rawih pawh niloin dan lekkawh hi a himlo Violence a ni a him chin hi hriat a ngai India ramah hian hetiang khawtlang kut tuar thi hi an tam lutuk dan hre chung zelin a humhalh theih

Engi Hualngo Bochung YMA tlawmngaihna tamtakah an chhuanawm viau a.Chu tih rual chuan an tih loh top tur ti tawk lah an bo lo hi an hneawm fo.

Awtea Parte Nia. YMA an tlawmngai a, a lawmawm a. An tlamngai leh lutuk hi chu, a hneawm leh lutuk. :p

a Hlawndo Engtik kum nge chu ka hre tawhlo tleirawl pakhat an sawisak hlum ringawt kha a thisen mawh kha tunge phur ang

Maroa Mithipi Man han tih hian duh2a anchung dan lek khawh theih natur a man nilovin tlan chhe thei tawh lo tura man beh mawle haha

Mawia Zrm Ralte Yma chu keimahni theuh kan ni e, thuneitute hmalak ti awlsam a Yma te a che hmasa kan ni thin hi kan tih tur leh kan tih makmawh ani. Yma hian dan anei ve a chuan kan sawrkar dan pawh hi tam tak a zawmpui ve bawk.

Tluangtea Hmar Ram leh hnam humhalh leh kristian nundan tha ngaihsan hian a kengtel hnem viau mai. YMA a kan hmalak mek dan hi ka la inchhir lo.

Mamz Sailo Fundamental Duties hi a takin an nunpui a ni zawk lo maw te ka tia.

“It shall be the duty of every citizen of India;…See More

Mahmuna Ralte Kan lui a sangha leh kan rama nungcha humhalh kawnga yma an tang hi an fakawm….. Dan aia pawimawh chu kan ram leh hnam din khaw chhuahna ni ani… Man zel rawh se

Valtea Hlawndo Mi kut thak deuh2 anlo awm ve thin hi a pawi hruaitu fel hi anlo pawimawh khawp mai

Sawma Mt Sawi dk lutk,,culoa,,rethei tak2 eileh intr hmuzo twk2 a nupui leh fanau enkwl lai mk tepoh ani thei asin

Sanghluna Ralte Sundaya ramvak an ni a, țhianho pariat vel; naupang te te, harsa taka nupui fanau hrawkchawm chu an nih hmel lo….

Jh Rema Gooner Len leh lenkhanga chawm tum mai awm phalloh Ber khera chawm tum chu…

 

Vla Fanai Chenhrang Yma demna ka hmu lo. Chhiar chiana hmuh thiama hriat fiah a, ngaihtuah zui neuh neuh chi

Valtea Hlawndo Sawrkar hi a chak chuan kan ram hi chu a him khawp ang

Puia P. Puia Dik khawp mai…mahse a chaklo lutuk hi Zoram dung leh vang hi kan buai luih luih chu a nih si hi mawle traw

Valtea Hlawndo Ram hruaitu tur an va han vang tak Lalduhawma hi enge a an ang le ka beidawng mange aw kristian ram chu kan inti ve sia

 

Puia P. Puia Dan/Right Dikna chanvo tih te hi a hretlem a piang hian kan sawi huai mai ani lo maw???

Valtea Hlawndo Post hi in chhiar chianglo dan lam hi kan in zirtir a ngai lutuk

Hruai Tluanga Fundamental duty-ah chiang takin a lang a, kan chhehvel ramngaw, lui leh nungchate humhalha venhim hi India khua leh tui zawng zawng te duty a ni e…

YMA in kan ram leh hnam humhalhna tura ke a pen hi a tihtur tak a ti a ni…

Benjamin Benign Ralte Ramngaw humhalh leh nungcha humhalh hi a ţha thlawt ka ti. mahse, Ram vah leh luikal thingtlangpa ţhenkhat hi ka dem vek lem lo..

District Capital a awm te tan chuan Bazara len den hi a awlsam zawk miau a, Office ah nise Sa rep mi nazawngin lei tur a…See More

Matea Sailo Kairuma YMA hian a tih tur tak a ti a ni.

Mizo dik tak chu YMA in he thil a kalpui avang hian lâwm tur kan ni….See More

Oma Chelsea Tih loh tur ti si ah chuan thil tha tak a ni…Sawi sawi ngailo……..Kanti zel ang……YMA vul zel rawh se.

Kristian A Jote salute… yma vul zel rawhse… luia thilnung tura hraithin tu techu mi bawlhhlawh mahni lu chunga meiling chhek khawl mahni fate ngei eitur atan a.. tur petu an ni…

Maroa Mithipi Dan chungchang hi sawrkar in asiam bak ah khawtlang hian in khaihruai na tha zawk dan chu asiam chawp thei teh meu mai an dan siam bawh chhia chu pawisa chhawitir tur pawh in asiam thei

Lalramtiama Sailo Matiama Sangha man hi an khap em ni aw, YMA or Khawrlang hian, humhalh area emaw, mahaldari system a, luidung mahal, sangha man tur ten tax an pek a awm a. Tur leh Mihring tan a hlauhawm hmanga sangha man kha chua environment friendly lo maithei a, dynamo a man tak kha khap ani em aw. Tihlam ka lo ngaihtuah deuh zawk a. A bak chu commen tu te a zir in cont leg ang

Msi Hmar Parte Dynamo hman hi an khap a, len, lenkhang leh nghakuai chauh a man thin turin a hma pawhin an lo hrilh tawh thin.

Lalramtiama Sailo Matiama A ni maw

 

Morris Dawnga YMA chu awmlo se, Mizo hi kan in that hmak vek ang chu, kan tu leh kan fa te tan, Sangha an humhalh a nih hi. Sawrkar pawhin an man theih lo…

Puia P. Puia Yma anga Ram Khawtlang siam that hna thawk hi Zoram dung leh vangah hian tumah eng NGO mah an awmlo,thahnem ngaih luat ah dai fuh tawk koh te lo rah pial deuh te pawh an nei ve mahna mahse tih sual aiin tih fuh kan ngah zawk lomaw a nghawng ah hian a chiang viau in ka hria…tin he tianga Yma chet velna lo jught zut zut hi tap chhak zawla in ti fing tak an ni tlangpui

Ramchhana Pachuau Aw ni e,nang pawh kawhmawh i bawla,khawtlang duh loh zawnga i chet chuan an man khawp ang che..

Mawia Zrm Ralte In va sawi dik hlawm em, YMA hian tul leh tha a tih angin a awp branch emaw section ah roarel thin engti zawng pawhin ala chesual lem lo e.

Eddie Lal Hmangaihzuala Huha Lalpa min pek pawlah chuan YMA hi Mizote tan ala hlu ber awm e

Msi Hmar Parte Dynamo hmang kher lovin len emaw lenkhang hmang ta se an man kher ka ring lo. An man tih vang khian kut an thlak an sawi pawh ka hre lo, ti tawh lo turin an zilh ani mai a, lo helh em em tur a awm lo. Chubakah kan lui leh ram ngaw nungcha te hi ka humhalh lovin tu nge min rawn hunhalh sak a. Kan ta ania, kan dimdawih tur ani dawn lo em ni?? Sorkar dept. ta ani hleinem.

Morris Dawnga Nia…Deidan neilo pawl awm chhun a nia, YMA millo hi chu, piangtlak ah pawh ka ngailo….

Valtea Hlawndo Dan zulah zel nise ka la ti fan2 mai kan dan lek kawhtute lah hi an nawi si kan back up an ngai a 

Valtea Hlawndo I inchhung enkawl hneh la dan chunga leng i ni mai Lal Isua nen

Kristian A Jote i lungngaih in… a hnem che, i mangan in a tanpui che… fam kanchan hun thleng pohin yma chuan thlanlai leh vurin min thlahliam thin…

Valtea Sailo nuihzat thlak zawk,ithu lak leuh dan vel hi ka ngaihtuaha i harhfimlo nilo maw..kan Ram tana YMA ten hlawh pawh nei siloin theih tawp chhuaha hetiang hmalakna an nei ringawt pawh hi lawm hle zawk tur asin,,akawi zawng ringawta thil lo ngaihtuah thin hi chu sim daih chi..

Maroa Mithipi Atawp ber nan kan sawi leh lawk entir nan YMA te hian kawngchhia siam tha tur hian dan anei hran lova mase sawrkar in duh ang a hma lak chak theih loh vang in yma ten tlawmngaih leh thahnem ngaih na vang in kawngchhe zuallai an siam cho zawk ani chutia…See More

Alfie M Gangte Adik

VL Hmuakliana Jongte Ram leh hnam humhalh hi YMAin puanglo mahse mihring kan nih chuan kan mawhphurh theuh a ni…tuuuuma kuta dah mai lovin i humhalh tlang ang u….i tu leh fa te tan aw.

Valtea Hlawndo YMA hi sawisel kailo an nilo aw

Vanlalruata Airawn Sangha man techu athiang alom mahse tur leh dynamo hmaga man hi apawilutka sangha dynamo a deh gat pheichu andehhlumloh hi andamchhuak leh anihpawn an pan vaka chuan kaneiduhlo thleg2 in ate poh an thi veka athalo lenkhang vela man chu apawilo alom thianghlimtaka man chu mhse tur leh dynamo vela man hichu atha thlawtlo

Ct Ceetee Ralte Khuangleng branch YMA pawh hi helai luidung humhalhtu zingah an tel ve thin tho sia, a bawhchhetu nih chu a zahthlak ve det ang.

Valtea Hlawndo A tisualtute pawh hi khawi khua YMA tho kha an ni sia 

Remeses Chhakchhuak Huizzz ava hahthlak thin tak em. Hmanni Reiek tlang haltute pawh kha an khawchhuak pakhat chuan a pawina em em a awm love a rawn tih kha.

Valtea Hlawndo Reiek haltute pawh kha YMA member tho anni ang chu chuvang a lawm dan kan zirh a ngaih

Remeses Chhakchhuak Hetiang thilah enge dan tih vak2 angaihna? I chhia leh tha hriatna hmangin chhan awm lova ram hal leh bomb hman chu pawina awmin i hrelo mi?

Lalduhkima Ni e..min duat lo si

Hmangaihsanga Punte 4[4:0]

Lr Tluanga Man thei tak an ni. An mansa phei chu police lam pohin chuti mai2 chuan an chhuah ngam lo…

Valtea Hlawndo Dan hria chuan dan a zawm mai dawn dan hrelo kutthak thi hi an tam lutuk

Remeses Chhakchhuak Dan hriatloh hi chhuanlam a tling lo o. Chuan YMA member an ni sia i ti teivet bawkah,khing sangha bomb tute khian an awmna branch YMA hmingin ami an tih? Anih lohleh Khawrihnim Branch YMA khan ram hal turin ami zirtir?YMA member an nih vang ngawtin miin thil a tihsualin thiam a changlo o.

Lalthan Mawia Post-ah khian kawhmawh bawl ching ten a ti tho a, a hnuai lamah zawhna a zawt kual teuh a ni mai a. Kan duh lam hawi zawngin kan au vak vak a ni zawk lo maw…ka ngaihdan chuan post-tu pawh khian a rilru tak chuan an thil tih khi tha lo a ti viau tho ang. Sawi mai ni lovin a takin nungcha te hi hmangaih i tum zawk ang u.

Vanlal Khawlhringa A post han chhiar chian khian demna emaw a awm pawn ka hrelo. Zawhna a zawt ani. A zawhna khi chiangtaka chhan a that hmel.

Zo Sangpuia A zawh dan ki khi YMA dem ki a ni. Direct a dem si loin indirect in a khei a nih hi.
Thil sual titute khi dem hluah hluah tur chu a ni nan…

Valtea Hlawndo Sangha an bomblo post chhiar chiang ve la

Valtea Hlawndo Dan hi kan in zirtir a ngai kan hriatloh avang hian kan bawhchhe nasa dan ngaisanglo mihring hian dan an bawhchhe thin dan ngaisanglo mihring hi mi mawl an ni

Lalhlimpuia Fanai An hah thlawn mai2 hian ka lo hre deuh

Johny Lalduhawma Sailo YMA VUL ZEL RAWH SE

Bawi Bawi Ni aw zawn lo e
Mi tan pui tu tur hi mi sawl zawk an ni

Zotea Mizo enge isawi tum??

Thlan Awma a ti tur in an tih miau si loh chuan an ko a in nghat chu tlawmngai tak in an ti mai ani in ka hria..

Mazauva Rokhum A man thei tu dan mi ten an cover hnehlo a nih chuan YMA in a man mai loh nak ah…A thim a var pawh thlu lova ram leh hnam tan a in beih na kha a ropui YMA vul zel rawhse…

Vanlalmawia Renthlei Dik khawp mai. Mizoram hi Lui lian leh te deuh hi a tam em mai a, a Deptt. lam hian an veng seng bik lo anih hmel e.

Rca Jongte YMA in kan zavaia (nungchate tela) kan that tlanna tur kawnga hma a lakna hi a fakawm ka ti. Tin, YMA in dan a siam bawhchhetute tawngka a zilhhau hi tha ka tia, an thil tih tum a thulh tir pawh hi a tha ka ti. Forest Dept mawhphurhna a nihna lai chu a…See More

Remeses Chhakchhuak Dik chiah. YMA hmalakna a pawng apuia lo sel hi a thalo khawp mai. Ruihhlo an dona kawngah pawh mi thenkhat nunna in alo tuar anih Cuan a pawi viau a,mahse an hmalakna vanga chhanhim a awm hi an tam lutuk. YMA hi kan tello pawhin a kal thei lutuk,mahse YMA tello chuan kan kal theilo zawk chu a ni e

Henkholun Gangte Sarkar khian a workers ho hi salary apiek ani chuan , enge Workers ho tih tur. Very corruption govt of Mizoram?

Henkholun Gangte Sarkar in forests Dept te salary (thalawh) a piek le asun a zan a, lui dung chuh a zuih sak ding, even sak ding ahi. YMA te hin Sarkar kienga % aki lak ahi tih ahet dawk thei hi. Corruption govt .

Vanlal Sawma YMA in ti reng mai hi chu aw…….YMA chuan Forest te hnenah hriattir in Forest te va man se ni mai awm tak a mantu a tan chu a hna lo a thawk ve bawk a nih chu……..Dan phal loh hmanga Sangha man tu chu Forest an hmu vek thei lo va chu tak chu YMA in a puih tur tak chu a nia, a puih dan tur erawh chu Forest te hriattir vat kha a ni….lo man ve ngawt chu YMA tih tir a ni lo.

Muanoma Reddevils Hnamte Ve lutuk a mizo i nilo mi

LAwma Boytl TOot A nih chuan i fanu misualin pawngsual dawn se nangman man lo in police i hrilh dawn tihna maw?

Sangte Pautu Ekhai,yma hi magistrate,leh police anni alawm!!!

Lhpa Hmar YMA hi sawisel ve chhen suh u,an tih tur an ti a ni mai.In chhungte thihin tunge lumen puia tlaivar pui cheu(YMA)tu nge mithi buhfai khawnpui cheu(YMA)IN chhiat tawhin tu nge tawiawm cheu(YMA)Zan khaw tai rekah mi mut tui laiin chhiatin tawk a,mutmu pa…See More

Rengpuia Chhakchhuak Yma hi awm ta lo pawh nise i sawiho khi chu mizo kan nihna leh kAn kristianna avang hian tih a ni vek tho ang,yma Hi lo awm ta lo pawh nise

Isa Isa Kan Ram leh kan Hnam tan a hlawh pawh neilo a ,athim avar pawh thlulo a thawk an ni zawk e YMA hi

Mawia Mawia A man thei aniang chu a man tlat te chuan..sawrkar pawh hian pawl tangrual hi a hlau ber..a bikin yma mzp ..

Brandon Ben Renthley YMA vela active deuh deuh hi chu tih tur nei em em lo, Pa hman tak tak hi an ni a. Hriat thiam an ngai an la chapo pui zui a YMA duty in ti in, nuih te hlei hlei hi an ti za thin.

Ct Ceetee Ralte Thil i hredik famkim lo deuh chu a ni. Thingtlangah phei chuan mihring an tlem a, hman vang ni lovin tlawmngaih vang liau liauva thawk hi an awm teuh asin, ka hman em mai YMA ah kan inhmang teh ang tih vang ringawta inhman theih a ni lo, mi taima, tlawmngai, hmanlo chung chunga thawkchhuak thinte bawk hi kan thlangchhuak thin a ni hi.

Sangte Pautu YMA hi atlawmngaihna te,a mitthi buhfai khawnte,alusun tlaivar te lam kan sawi emni? Mi man leh sawisak theihna dan aneih leh neihloh lam ani lawmni? Post tu khian a post khi? Fing in tih hmel tak2 hian,apost tu thu pawh ngaichang l hian,YMA thatna te …See More

Mawia Mawia Rirap leh in sawisak hi chu engdan mah in a phal ka ring lo.. mahse han in dawp leh in zilh na atan hi chuan a ngai si anih hi…insawisak hlum te phei chu engdanah mah a awm lo jail bangzut na tha te a ni zawk.

N Royte N Royte YMA KAN CHAWI MOI A CE

Kca Khawlhring YMA hi a awm lo ang tih a hlauhawm.thanks

Leo Lalrammuanpuia Tlau Dan ang chuan an neih ka hre lem lo..mce tlawmngai pawl an nih angin veng chhung that na,hmasawn na, thil ah reng2 sorkar an thawhpui thin avangin man leh police hnena,dah zel hi chu antih angai ve leh tlat thin..

Rema Ralte Mitin in dan bawhchhia chu kan man thei ang.mahse hremna pek erawh thuneitute tihtur ani.thuneitute kut a hlan mai hi a tha.he thilthleng pawh hi a changty dept,forest ah report nisela,an ni in case an file mai ang.

Zotea Mizo POST HOTAK ANI EE,,,

Thanvela Hmar Yma ho khan sa le nga eive lo i la atawk mai hahahihi

Sawmtea Chhangte Dynamo hman phalloh lui te chu zahsak mai ila…vawi 3 lai an mansak tawh lehnghal,Sangha man dan dik a awm reng a…..Tin,Lui tlawh chhan khua te hi lui humhalh turin YMA hian lehkha/ hriattirna a pe ziah kumtin in

Rinliana Khiangte Ni e.

Laltluanga Pautu Dan bawhchhetu chu man zel tur ani mai.Dan zawm tlanhi kan vaia țhatna tur zawk ani.

Malsawm Kima Darngawn Social contract theory vel tlawh chhana kan sawi vak chuan asei dawnin ka hria a. Kaitawi mai teh ang. Yma hian man theina dan chu aneilo ngei e. Heti khawpa sawrkar chaklo, mahni dan siam pawh kengkawh zawlo, mizoram pum chu sawiloh, aizawl khawpui lu…See More

Mamuana Fanai Khua leh tui tha chuan an tih tur dik tak an ti a ni mai. Bungzung Br. YMA te an va chhuanawm tak em!!!

Ro Hlu Puia Forest dept. kuta innghah tawp dawn chuan heng ho tam tak hi man/khap lohvin an chhuak dawn sia, hetia YMA in anlo inrawlh hi a țha hle ka ti e 

J-a Infimate A titu tur ten an tih loh chuan dan chu a chak apiangin an lek kawh mai ṭhin.YMA dem loin sorkar demna tur a nih zawk hmel.

Morris Zô Thêngthâwnga Familia inti thin hi a thu post a țha theiin FB vela post thinah ka ngaihsan ber te zinga mi a ni a. A thu post hi mipui mar deh nan a rawn post mai mai nge a rilru tak tak ni ang tih ka ngaihtuah a. Mipui mar deh nana a tihluih anih ka ring. A lo ni loa a ngaihdan pangngai a lo ni hlauh ani hlauh anih chuan ka ngaihsanna hi a tla hniam ve dawn anih hi

Zuia Zuia Dynamo a sangha man hi chu kei a pawina ka hre vaklo a awlsam a vang hian kan in thik mai2 niin ka hria sangha vuak ang chi leh an awmna li kan thehkang a kan tihchhiat sak hi tha ka tilo ve zawh

Zo Sangpuia YMA hian official a mi man theihna chu a nei lo ngei ang. Mahse Mizoram leh a chhung a awm te a hmangaih a vang leh hnathawktuten an hna an hneh chiah loh avangin Mizo tlawmngaihna rilru nen an lo pui ve ni maiah ka ngai.
Thil diklo ti tute khian eng vang nge thil sual an tih luih? Tiin Familia Fanai Laltansanga hian rawn zawt se a nih dan tur zawk a ni dawn lawmni?

Hriattira Tea Fanai a dik chiah..

Hriattira Tea Fanai Thil thalo leh diklo an man theihna dan ti ti pawl hian anih leh khang thil tha lo leh diklo ti tur khan eng dan nge an hman tih lam hi sawi tel leh ngaihtuah telve thin teh u. Enge maw mi thil tha tih hi tive duh silo hian in sawi sel maw demna rawngkai lek lek hian thu in thehdarh fo mai le.

Thil Ṭhahua-a ka ti mai che u tiang ho hi chu

Zauva Kop Priscilla Ralte Kanramah hian luidung,Sava,ramsa, humhalh hi forest ho tihatan chauh dah ta ila,sangha,Sava,ramsa,engmah kan neitawh lo ang

Zauva Kop Priscilla Ralte YMA lovul zel ang che…..MIZORAM tan

Dave Whosoever Luidung leh ram ngaw ven him te chu mi tin tih tur ani dawn lawmni.

Puia Fanai YMA hi hnam humhalh tu ani a YMA chu mi zawng2 awmna a no.

Msa Jongte sawrkar tih ngam loh ti tu nge tih peih loh zawk… mi tlawm ngai YMA te hi an ti tha thin e… lui dung nungchang te hi YMA branch hrang hrang te hian humhalh lo se chu… a che reu deuh vek tawh ang… Bungzung branch YMA te in ti tha e…. salute

Ad Hmar Mahni leh mahni intichhe hnam…. Dinchhuah ava har dawn em!

Lalchhanhimi Fanai An tih tur dik tak ram leh hnam an humhalha ani. Dan an siama an dan siam a bawhzui tha a mahni dan siam pawh bawhzui peih loh ai chuan a tha daih zawk YMA tang fan fan

Vl Hluna Pautu Theih hram Chuan Forest dept ..staff te tel ve thei se, antel loh pawn pawi chuang lo, Yma inkaihhruaina danah awmlo mahse kan tih tur chu ani. Ram leh hnam humhalh kan kum puan a nih kha.

Kka Kunga Khiangte Kan subject chu ni chiah lo mahse “Vawiin a yma mamaawh miah lo anga awm te hian naktuk ah yma hi an au leh ruai si ange”…

Lpd Pachuau YMA.Khawtlang in khawchhung dan hmangenkawl tur a.Lungrual tak a vengtin ten kan thlan leh ruat ani a.Kan State Sorkhar pawm a pawmpui ani a.YMA Hmalak.na hi tun thlengin kan ram in kan la zah em em ani.YMA din that na ah Veng leh khua in kan la that phah a.YMA hi.vul zel rawh se.Engdan vak mahin a dodal thei lo ani State Sorkhar hi a state chhung ah chuan a Lal.ber ani

Ct Ceetee Ralte Bungzung YMA hian sangha man tute an zilh thu ziak ka hmulo. Sazuk kah tumtute an zilh zawk a nih hi. An beng hrep lo zawk nia mawle.

Oya Kawlni Ram leh hnam humhalh tute an ni,khawvel ram dang ah pawh tlawmngai pawl te hi an zah in,an mitmei an veng nasa hle a ni.
YMA tha tih chak deuh deuh kan mamawh.YMA YMA YMA

TheGame Colney i Inah rukru lo lut ta se, i man thei em?

Nangin i In i venhim aia nasa hian YMA hian ram leh hnam a humhalh tih lo hre tawh rawh. Ram leh hnam humhalh hi a ram neitu hna a ni, chutah chuan i tel ve tihte pawh i inhre miah lo niin a lang!!!?

Lalmamatlau Arsenal YMA kumpuan ah RAM LEH HNAM HUM HALH tih ani a…YMA chuan ram a humhalh anga a HNAMPUI te a aveng in a humhalh bawk ang…yma ah i inhmang ngailo anih chuan lo inhmang tawh la YMA hi i dem reng bikin ka ring lo e…

Gunners Tryte Thiek Man thei man thei

Robert L. Chhangte Civil arrest te chu theih tehreng e…..kekawrte nen pawh misual chu i man thei ang chu….mahse an chung a rorel tur chuan dan a awm a anmahni huangchhung bakah chuan thuneitute kutah te pawh an hlan mai ang chu…..YMA hi i rawn khei fak fak reng a! I sangha man lai an lo mansak tawh che mawnile 

Freddie Kranjcar YMA dam reng rawh se.Mizo te tan..Kan ram tan..sawrkar tih vel hi chu a hming mai a ni.

Azuia Lsp Mi rukru emaw thil tisual kha hmu ta la man theihna dan i ( warant of arest) ka neilo i ti tlat dawn a nih chuan a buaithlak viau maithei Dan pel a kan che uchuak a nih siloh chuan sorkar kan pui a ni mai lo maw

Eef-a Tee Sorkar phalloh thil ti tu te chu YMA a ni emaw,mimal pawhin a man thei ang a?Mhs thuneitute kutah a hlan vat tur a niang…Lo vuak leh lo ben,an hmanrua tihchhiatsak tihvel chu thuneihna an nei awm lo vee.Sorkar chaklohna vang a ni leh tho e.

Keimah Darngawn Tlangval RRalte Siakeng HaizangLLalhruaia Vangchhiain ngaihdan han sawi ve chhin teh u…

Lal Hlimliana Forest department mibleh sa, silai nena ram vah ching an awm nual an ti

Lalrempuia Fanai YMA te hian an tih tur awm tak an ti a ni an nin an tih loh chuan kan sorkar tawpleh tha lai sawi tur awm lo ah hian kan ram hi chen na tlak lo ah kan chhuah mai ang

Zo Sangpuia Post hi Barnabas chhuah zalen a Isua khen beh tum ang vel ni berin ka hria.

ions

Madina Sailo Bungzung Branch YMA an va ti tha em,YMA vul zel rawh se.

Duat Ta Ram,mahni khua leh veng humhalh hi kan tihtur leh YMA tihtur ani,Bungzung Branch YMA inti țha lutuk e.

Vanlal Rema Khawvel pumah hian han hawi vel ila thil tam takah sorkar leh thuneitute aia thawk hlawk zawk leh thei zawk pawl an awm nual awm e. Dan hi a hmanna tura hman hi a tha, mahse chutiang tih hman hmaa pawi a thlen si chuan pawi kan vai tawrh thei. Buarpui …See More

Muana Mipa A tha thlawt e,,,

Hs Enga Hrahsel anva titha ve, man hmak2 rwh se.

Peka Reus Hilthang Jr. YMA damreng rawhse an hmalak na hi ava thateh lul em full support

Muana Mipa Dan siam tute chuan an man thei vek, YMA in dan a siam chuan YMA in a man ani mai,,, YMA vul zel rawhse..

Lalhlimpuia Fanai Mahse hei hi Indain constitution / Dan kalh a ni

Lalhlimpuia Fanai Kum 1 atanga Kum 5 jail tan theih na ni

Rc Sailo an man chea i lungawi loh chuan. FIR thehlut mai rawh.

Bena Siakhel Ram leh khawtlang țhatna tur chuan an ti mai tur a ni. A tibtur ten an tih siloh chuan YMA talin an ti mai aniang chu. Chuti lo te chuan, kan ram thing leh mau, sa leh nungchate hi an mang zo mai anga sin.

Respect. YMA

Lalro Nghakboiha I thu post dan tang chuan ram chu i hmangaih hmel lem loh hmel hle mai.

Mami Hruaia NU Van ti tha em YMA

Boihramthang Boihrang YMA hian khawtlang thatna tura dan siam thei,a bawhzui hna pawh ankuta a awm ani.Forest departmet hian YMA hmalak ang hian chipcher takin khawtina hma anla theih sawnlo tih chu a chiang sa ani.Mahse,heng dan zawng2 hi sawrkhar dan hnuaiah a awm vek a ni.YMA hmalakna hi ka hlawp e.

Vanlalruatliana Renthlei Dan loa thilti chu dan loa man ve mai tur, hnek bawk tur

Thianga Cz Aries Nia

Mawia Renthlei NGO te hi sorkarin kutke pawimawhtaka a hman thin te an ni a govt mechineries te kut ah chauh innghat lovin citizens kan nih angin sorkar puih hi kanduty ani. YmA tang fan2

C Sanga Hualngo Yma tih vel cu a hmig my zwk a ni

Tetei Chhakchhuak F

Vl Tana Post tupa Chu I rilru a hriat hle mai,I ngaihsan awm ka tihna a reh daih Mai

Ameroz Lwatnav ,a post loh khi a,share anih khi en chiang laaaa

Vl Tana Nia,a share hma hian post tu Chu an awmnngei a lawm,a post tu post a rawn suan kual 

Chhana Renthley Mi ti tur ah kan,dah zel chuan,kan ram hian than lam aiin,,hniam lam a pan zel ang k ti,,chu vang chuan,,,kei mahni threuh hi kan poi moh vek a ni

Noela Jongte YMA in manlose tuinnge man ang? Forest mo? An man peihmanglo chu nihhi, Mi humhalh lai leh dankalh a sangha man chu Tiauphoah sawifel maitur

Zartea Vanchhawng Yma inti tha lutuk

Thianga Cz Aries Y.M.A khei fak fak kherlo hian post i siam thiamlo niin ka hreta tlat che… Chiatni thatni inchungah a thlen hunah Y.M.A hi rawn inrawlhlo se i tihna a ni em…

Thianga Cz Aries Hneawm lutuk ma

Zawma Pachuau I YMA Hmuh dan chu a va chiang lo ve.. I chhiat tawh huna tlawmngaih chhuaha rawn tanpui thintu che kha YMA hi an ni a sin, khawtlang thatna tura hma an lakna hi a hlua tawiawm zel hi mi pangai tan chuan kan tih tur dik tak a ni.

Lalpeka Ralte Thuneihna ang zawng pawhin nei e. Heihi Mizo dan a ani. Tunhma kan pileh pu te pawhin an ram chu an lo humhalh thin. Tunlaiah engvanin b nge kan humhalh loh bik ang. India dan chuan kan thei lo pawh a ni ang. Mizo danin kan thei e.

Ronald K. Lalropuia Post tha khawp mai…bengvar thlak e

Ruatfela Chhangte Kan veng lui pawh hi an hrai chuan local council leh YMA te tangkawp in kan man thin…

Hruaitea Chawngruai Liverpool YMA hi duh ai chuan anin luling ta mah mah ani..
an kuang lo hi an nawr hnem mah2..

Lalpeka Ralte YMA kuangchin chu eng te ni ta?
YMA chuan Kumpuan atan Ram leh Hnamhumhalh a puang a. Ram humhalhtu YMA te chuan an tisual ta em ni? YMA hnawk kan tih tawh chinah chuan mahni inenfiah a ngai tan tihna a ni.

LAwma Boytl TOot Hahah i comment na ka hmu a ka nui tawp, Y.M.A hi duh ai chuan anin luling i timaw?Hahaha chu nang chu YMA i ni ve lo em ni?YVA chu ni se thu hran M lai tak hi i hriat chianloh vang a nih kha

Morris Dawnga Misual pawh hmun kian suh u, a tih kha, ℜam leh hnam humhalh, ruihhlo, eiruk na thleng hian do lawlaw se ka ti a nia aw,! Ṭan bik neilo a ni tlat a vangin Pathianin ṭha a ti a ni ang, tun thleng hian fak a la hlawh zel, YMA mihausa a ṭanga rethei ber thleng pawha nu leh pa kan neih chhun hi, i zah ang u, i support zawk ang u…

Fred G. Tunglut Nilo

Tluanga Ralte SALUTE Y.M.A

RK Tluanga Aw….a man thei tur lamten an chhui zui loh chuan YMA- in hma an lo lak hi tha ka ti khawp mai.Ruihhlo chungchang ah pawh.

LZ Hmar YMA, hi mizo kan vanneihna a ni awmlo se kan ram hi hmuhtlak a awm tawh lo ang .

Siamfela Hmar YMA in ti khawp hian kan ram Lui te a humhalh a, lo ti hram duh te zawk kha ni dem tur, mahni hna tul kalsana kan ram Lui te veng himtute hi am fakawm, YMA vul zel rawh se

Manghaka Superfine Ralte I post hmanga thil i thilr dawn a nih chuan i inchhungah misual emaw rukru rawn lutin rawn rawk ta che sela man lovin Police i koh te te duh hmel. Chumi chhungin tlanbona hun tha ka siamsak duh te i ti a nih chuan i thu a nia.

Liana Jathang Khawi ram pawh hian ziak dan tha tak kan nei vek a, eng hnam pawh hian ziakloh dan tha tak kan nei vek bawk ani.

Dan kengkawhtuten dan an kenkawh thatloh avanga mi thahnemngaiten dan kenkawhna kawnga tha an lo thawh ve hi kei zawngin sawisel phal chi rualah ka dahlo nia!!!

David Lallawmawma Mizoram chauh hi local support na tello a Govt kal mumal thei lo a ni awzawng lo mai a. Reality show tam tak in en chuan, local grp leh a neuh neuh te thu leh hla a awm loh chuan éng thil mah hian hma a sawn tak tak thei lo. Anni in a tha lo e an tih chu a tha lo a ni deuh tawp mai

Biaknia Chhakchhuak Hmeltha Eng ni nge Pathian ni chu??

I pathian ni hi midang tan Pathian ni ani ve tho a mi??

Dingre Valangpi Kut thlak kher chu amawl thlak fing deuh zilh na angai

Kta Chhakchhuak ni

Kta Chhakchhuak Ni emaw kan tih hi a ni ber hauh lo a nia, ka hriat ve dan chuan sangha man hian case a ni

Nunram Ngheta Rengzo Kan rama nungcha reng reng humhalh hi YMA chang ni lovin a ram neitute duty a ni.

NLalsangpuia SSanga Dan hi khawi eng atana siam nge, tu tan nge, engvang nge ? tih vel zir chhuah loh chuan sawi ngial pawh hian a sawt mawh khawp mai. Kan thil thlir dan hian midang tan buk dik lo a thlen chuan engemaw siam rem a ngai a ni thei bawk. Y.M.A. te hi dan sia…See More

Robert L. Chhangte Mi tha ten hma an lak loh chuan suahsualna a zalen a ni maiManage

Kta Chhakchhuak thil hi a ni emaw kan tih hi a lo ni ber hauh lo ka hriat danin sangha luia mi man hian case a nei hauh lo an tih chu, tur leh bawm te hmanga kan man hian a bomp a hi danin kawl a phal loh a nia, tur pawhhi mihring hriseina leh nunna a tan hman phal ioh a nih vang ani, a bak dinamo te len te ,ru a sangha vuak te hi case a awm lo an tih ka hria,

Augustus Muantea Kan ramah hlawh neia ramngaw leh nungcha humhalhtu turten an thawh that peihloh vangte,zu control leh mantu turin zu in dan tur ringawt an ngaihtuah vangte,hlawh hmuhnan chauh an thawh vangte in kan ram hian enkawltu a mamawh ta em a, ram hmangaihtu YMA chuan thlirliam ve mai loin a chanvo ah ala ta mai anih hi

Peetraass Ralte Mahni pro pic poh tilang ngamlo ho hi chuan ngaihdan sawive suh u.

LAwma Boytl TOot Kan ram thanmawh bawk chu thiltha sum tello chuan midang kut a kan hlan thin hi ni.He post en atang hian kan ram din hmun chu alang chiang khawp mai. Y.M.A lo deuh kan va tam ve.Y.M.A vul zel rawhse.

Lalchhuanawma Thomte YMA hian ram leh hnam humhalh nan dan hrul deuh a chet chang a nei mai thei. Mahse hei hi a tih loh chuan kan ram leh hnam hi a dam thei lo a nuh si hi. Dan ṭha tak chu kan nei ngei a lawm, YMA hian a hrelo pawh a ni lo. A kengkawhtu lam duhkhawp loh chang awm bawk nen, a ṭul anga a chet a ngai ta mai ṭhin a nih hi. Sawi tur a tam ka sawi seng lo. YMA ṭang fan fan…

Ds Hmar Apuia YMA hi om lo se cuan kan ram hi a hnokin a chhe toh khop ag….chuvangin yma vul zel roh se kan ram humhimna leh chhan nan…

Sanga Chhangte Engmah chu man theihna lam an nei lem lovang.mahse maw ram leh hnam hmangaihtu chuan tul a tih anga a chet chuan tunge sawiseltu chu…luchhum ban chhum huama miin ram leh hnam tana ke an pen peih chuan…dan huang pawn lama chet a ngai thin.

Maruala Fanai Ramsa leh nungchate humhalh kawng ah hian YMA hian kuanglo a neih ka hrelo…

Liana Jathang Ganga lui hnar lam, Rishikesh-a Rafting kan neih tumin luia Sangha lian pui pui, Tourist hovin chaw an peka lo chhuak suau suau mai hmuhte chu a nuam hle a, Tourist hiptu pakhat a tling ani.

Chu Ganga luiah chuan lehkhathem ka paih rawk maia; vai hov…See More

Isaac Hnamte An inphawk fuhah ngai ang, mahni khaw ram chhung humhalhna kawngah khaw dangin a khaw ram neitute inhumhalhna an rawn trespass ve chu, lo barakhaih ve hmiah a thiang turah ngai ang aw.

A bak dan leh hrai ziak keh ziak loh thilah chuan, Bungzung leh Khuanglengin khaw hruaitu an nei ve ve chek ang a, negotiate dan emaw pawh anni khaw pahnih inkar ni mai se….See More

Isak Tommy Pa Chhangte Yma in atih lohin tuten ge ti aga……

Rt Hnamte A venghim tura tih ten an ven him sen/hneh loh a vangin, Mi tlawmngai leh Ram leh Hnam hmangaih tu te an lo duty ve hi chu a tha viau a lawm le.

Madika Hnamte Dan bawhchhe tu chu…YMA, tlawmngaipawl dang engpawh, mimal pawhin kan man thei vek…thuneitu te kutah erawh hlan tur ani ve thung

Thlenga Kawlni Inverter hmang zawk a nih hmel, dynamo ni loin.

Toya Chhakchhuak Post tupa in hi kang palh ta se, kang ṭhelh te chu Fire Brigade ho hna a lawm, ti in en ringawt i la, a vui ve ngawt ang. Kang ṭhelhtu tur chu awm tho mahse, kan thinlung a mite ṭanpui duhna leh thil ṭul tih kan duty a ni tih chhia leh ṭha kan neihna …See More

Ramsangmawii Vohlu Thil thralo dotu Yma in la nei chu vannei inti hle Mai teh

Sangtea Mi Lungngai Lo misualin in in kha lo rawk ta sela, police ka ni si lova tiin i chhuah zalen angem

Rody Piper Zohna khirh ve tak a ni

Lrc Bawlte Chullova Dan ang chuan thuneihna neilo mahse,dan kengkawhtu tur te an indaih tak si lovah chuan hetianga YMA in a humhalh zawnga hma an la hi chu a sual lem dawn emni le…

Mpa MpaTlau Thil tisualtu chu yma chu sawiloh nangmah pawh khan I man thei thuhretu I ni nghal bawk ang. Chuan jail ah an tangang yma nilo in India Dan in nungchate hi a humhalh zawk a ni

 

Similar Articles

Top